Ki is az a “marketing szemléletű kivitelező”?

Ebben a rövid bejegyzésben bemutatom neked ki is az a "marketing szemléletű kivitelező" és miért lesz egy álom vele a közös munka.

Bizonyára Te is tisztában vagy vele, hogy hihetetlenül sok marketinges van a piacon. Mindenki “guru”, mindenki tudja hogyan kell egy vállalkozást sikerre vinni online, de mikor arra kerül a sor, hogy meg kellene valósítani, akkor irreálisan magas összegeket kérnek érte.

A marketingesek zöme nem kivitelező

Az ok nagyon egyszerű: tisztelet a kivételnek, de a többség nem ért a gyakorlati megvalósításához, ezért ők is külsős cégekkel készíttetik el a munkát, majd ráteszik a hasznukat.

Mellettük vannak a kivitelezők, akiket nevezhetünk “kockáknak”, technikai szakembereknek. Ők azok, akik el tudnak készíteni egy weboldalt, fel tudnak programozni egy webáruházat, bankkártyás fizetést integrálnak az oldalba, esetleg még szoftvereket is fejlesztenek.

A technikai beállítottságú kivitelezők nem értik a marketing nyelvét

Folytonos akadályokba fogsz ütközni vele, mert nem úgy fogja elkészíteni az adott rendszert ahogy azt Te és a sikeres marketinghez szükséges szabályok (igen, mert vannak szabályai, kritikus pontjai) megkívánja. Elégedetlen leszel a munkájukkal, mikor egy valag pénzt ott hagysz náluk.

Mit tudsz ilyenkor tenni? Marketing szemléletű kivitelezőt keresel.

Ki is az a marketing szemléletű kivitelező?

Azokat az embereket hívják marketing szemléletű kivitelezőknek, akiknek már több éves tapasztalata van egyaránt marketingben és az ahhoz szükséges technológiában használatában.

Marketing szemléletű kivitelező, venn-diagram.

Vagyis:

  • Tudja hogyan kell felépíteni egy jól konvertáló érkezési oldalt (landing page-et)
  • Tudja mitől működik jól egy hirdetés, hogyan lehet nagy átkattintási arányt elérni
  • Segíteni tud egy ellenállhatatlan ajánlat létrehozásában, amivel garantáltan óriási tömegek fognak a hirdetések érkezési oldalán vásárolni
  • Tudja hogyan kell úgy elkészíteni egy céges weboldalt, hogy az vezesse a felhasználót
  • És talán ami a legfontosabb: egy nyelvet fogtok beszélni

 

Egyszerűen fogalmazva:
Azt hívjuk marketing szemléletű kivitelezőnek, akinél a marketing és a technológiai tudás egy kézben öszpontosul.

Kíváncsi vagy, miben tud segíteni egy marketing szemléletű kivitelező?

Ofner Balázs

Ofner Balázs

Szia, Ofner Balázs vagyok a Marketing Kapitány alapítója. Köszi, hogy elolvastad a cikket! Ha valami nem tiszta vagy kérdés merült fel benned, nyugodtan írj nekem a [email protected] címre, igyekszem minél hamarabb megválaszolni!